sobota 16. května 2015

Sexuální zapletení

Tělo nám nenabízí jen samostatný požitek. Sex - nakolik nás uspokojí... úplně...? A na jak dlouho? Dostaneme i vedlejší produkty a chceme je? Někdy ano, někdy ne, je to tak? Ale to není problém... Viděl jsem v Mangosuthu, Umlazi (v Durbanu), přímo před univerzitou, že potrat je bezpečný. Stane se to ve stejný den jen za 200 randů. Levné a nejlepší! Takže jak vidíte - problém vyřešen. Ale co karma... karma za vraždu... poplatky? Protože potrat je vražda! Vražda v lůně, protože je tam živá bytost. Když už je dítě z dělohy venku a podříznete mu krk, přijdou si pro vás, je to tak? Seberou vás chlápci s modrými světly. Ale potrat, to se teď tak moc nestane, ale po tomhle životě přijdou reakce. Karmické reakce přijdou.

Bod je ten, že sexualita má vždycky připojené provazy. Když chce chlapec dívku, stojí ho to hodně peněz. Takhle to funguje, je to tak, hoši? Musíte utratit nějaké peníze, když chcete děvče. Tak to ve světě chodí, takže co k tomu říct. Můj bod není vyzdvihování těchto věcí, ale je takový, že nezáleží na tom, jak to otočíme - sexualita nikdy neexistuje samostatně. Vždy je tu spousta věcí na ni napojených. Když  to chcete dělat úctyhodným způsobem, pak musíte být sezdaní. Možná chcete být ženatí, ale někdy možná nebudete chtít být. To je podstata toho, když jste ženatí! Někteří lidé se opravdu chtějí oženit, ale pak jsou momenty, kdy doopravdy ženatí být nechtějí... Tolik složitostí. Není to tu samo o sobě, vazby sexuality a síť zapletení.

Já jsem mnoho let sanjásí. Celibát! Když nemám rodinu, život je tak jednoduchý. Nemám dům, k čemu bych ho potřeboval? Nepotřebuji ho. Když máte ženu, děti a to všechno, potřebujete dům. Taky nemám auto. Začíná to... když jste sami, potřebujete malé autíčko. A po chvíli to změníte na auto s pohonem všech čtyř kol, seženete rodinný vůz a pak to prostě roste, rozšiřuje se to. Sexualita tedy svou podstatou vede tak či onak k expandování. I když se snažíte vyhnout zodpovědnosti a máte bleskový program, taky vás to stojí peníze. Takže to nelze obejít. Musíme chápat, že sexualita nás zaplétá s tělem a hmotnou přírodou. To je ten bod!

Přednáška na Ratha Yatře: Sexualita a duchovno, 3. dubna 2015, Durban, JAR

Původní text v angličtině zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat